همیار اتوماسیون صنعتی

آیا امنیت سایبری مولفه حیاتی تحول دیجیتال کسبوکار شماست

امنیت سایبری

آیا امنیت سایبری مولفه حیاتی تحول دیجیتال (کسب‌وکار) شماست؟

تحول دیجیتال تاثیراتی بنیادین بر نحوه عملکرد و سازمان‌دهی کسب‌وکارها می‌گذارد. فضای ابری، اینترنت اشیا، کلان‌داده‌ها و مشکلات اساسی مربوط به جایجایی باعث تکامل سریع مدل‌ها، زیرساخت‌ها و کاربری‌ها می‌شوند. می‌توانیم بگوییم امروزه بیش از هر زمانی به یکدیگر وصل هستیم. جالب اینکه، اگرچه ۵۸ درصد از شرکت‌ها تحول دیجیتال را معضل درجه دوم خود می‌دانند و درآمدهای شرکت را اولویت اولشان در نظر می‌گیرند، اما تنها ۷ درصد سازمان‌ها امنیت سایبری را به عنوان اولویت درجه یک در تحول دیجیتال شرکت در نظر می‌گیرند.

بنابراین اگر خطر نفوذ امنیتی هم‌گام با تحول دیجیتال رو به افزایش باشد، چرا نباید اقدامات مناسب در جهت ارتقا امنیت سایبری را هم‌گام با افزایش این تهدیدها هر چه زودتر انجام دهیم؟

پاسخ‌های احتمالی متعددی برای این سوال وجود دارد. در اینجا چند توضیح احتمالی را می‌بینید در پاسخ به این سوال است که چرا شرکت‌ها در اجرای اقدامات مناسب برای امنیت داده‌های شرکت به کندی عمل می‌کنند.

نظارت بر تهدیدها با استفاده از فقط منابع داخلی

این یک اشتباه ناخواسته اما بزرگ است. شناسایی تهدیدها تنها با استفاده از سیستم نظارت داخلی به سبب پیچیدگی و تغییرپذیری آن‌ها مشکل است. پیشبینی حملات بسیار ضرورت دارد بر دفاع از شرکت در هنگام وقوع حمله.

 غفلت نسبت به عواقب گسترده یک حمله.

از آن‌جا که هنگام برآورد آسیب ، تاثیرات بزرگ حملات لحاظ نمی‌شوند، مسائل امنیتی گاهی اوقات نادیده گرفته می‌شوند. هنگام در نظر گرفتن یک حمله سایبری، بسیار کم پیش می‌آید که افراد هزینه‌های مستقیم را در ارتباط با ضرر یا دزدی وارد بر اطلاعات شرکت (به عنوان مثال، پایگاه‌داده مشتریان) در نظر بگیرند. با این حال، زیرساخت مورد ضرر یا سرقت است که از اعتبار می‌افتد.

فکر کردن به این که مگر شما چقدر مهم هستید!

برخی از سازمان‌ها چنین فکر می‌کنند که آن‌ها آن‌قدر بزرگ نیستند که قربانی حمله سایبری شوند. اما این اعتقادشان کاملا اشتباه است.

در حقیقت، آسیب‌پذیری داده‌های آن‌ها باعث می‌شود که کسب‌وکارهای کوچک و متوسط ، به خصوص در مورد باج‌افزارها، اهداف مطلوب هکرها شوند.

رشد قابل‌ملاحظه‌ای در مقیاس جهانی برای امنیت سایبری دیده می‌شود

مشاور ارشد PAC فرانسه، گروه CXP که پیشروترین شرکت مشاوره مستقل اروپایی در زمینه نرم‌افزار، خدمات IT و تحول دیجیتال است، آقای «متیو پوژول» توضیح می‌دهد: «بازار امنیت سایبری فرانسه، به خصوص از بابت شرکت‌ها و اداره‌جات بزرگ آن، جزو بازارهای به سرعت در حال رشد اروپا است».

با این حال، این روند رو به رشد طیف گسترده‌ای را در بر می‌گیرد، چراکه ۲۵ درصد از سازمان‌ها تاکنون برای اعضای بورد خود در سرتاسر جهان سیاست‌های بدون کاغذ را اتخاذ کرده‌اند.

   امنیت سایبری، به خاطر رشد درونی صنعت دیجیتال، امروزه به بازار مهمی تبدیل شده است. به وضوح می‌دانیم که تا سال ۲۰۲۱، ۵۰ درصد اعضای بورد سیاست بدون کاغذ را اتخاذ کرده‌اند.

   اما فراتر از این صنعت، این مردم، بورد مدیران و کمیته‌های کاری هستند که باید عادات خود را تغییر دهند. این موارد از آسیب‌پذیرترین‌ هدف‌های یک شرکت به حساب می‌آیند، چراکه اطلاعات بسیار محرمانه‌ای با خود دارند.

امنیت را به مسئله‌ای راهبردی برای بورد مدیران تبدیل کنیم

می‌توانیم با استفاده از محیط‌های مجازی و امنیتی از عواقب حملات سایبری برای کل زنجیره ارزشی شرکت جلوگیری کنیم.

   از دیدگاه حرفه‌ای و تجاری، امنیت سایبری یک ضرورت است. چنین به مسئله نگاه کنید؛ راهبرد مورد استفاده همانند یک نقشه راه است.

به عنوان مثال، امنیت داده‌های اعضای بورد به استفاده مشترک کل گروه بستگی دارد. اتخاذ رویکرد «امنیت در طراحی» کمک می‌کند تاخطرات مربوط به حملات سایبری را پیش بینی کنیم.

انتخاب راه‌حل مدیریتی برای این داده‌ها، جلسات و بایگانی‌ها به معنای پیش‌بینی خطرات مرتبط با امنیت سایبری است.

   مزایای زیادی در تکامل به اعضایی فارغ از وابستگی به کاغذ وجود دارد. اثربخشی مدیران بورد افزایش می‌یابد: هم چنین، آمادگی برای جلسات در سطح مدیریت داده‌ها و نفوذهای سایبری موجود ساده می‌شود. استفاده از سرورهای دارای ایزو ۲۷۰۰۱ ا امکان محافظت از بورد در برابر نفوذ سایبری را می‌گیرد. در واقع، دسترسی به داده‌ها، سهولت در جابجایی اسناد و استفاده از ابزار مشارکتی می‌توانند منجر به تصمیم‌گیری سریع‌تر و بهتر شوند.

   به منظور اطمینان از نظارت موثر و پیاده‌سازی سریع تصمیمات، ضروری است که راه حلی مناسب، انعطاف‌پذیر و ساده در دست داشته باشیم. چراکه حقیقت این است، بدون امنیت دیجیتال، هیچ اقتصاد دیجیتالی وجود نخواهد داشت.

سرویس یوآیدی؛ راهکاری برای افزایش امنیت دیجیتال

سرویس احراز هویت دیجیتال یوآیدی، راهکاری است که برای اولین بار در ایران توسعه داده شده است که بر اساس فناوری هوش مصنوعی و الگوریتم های تشخیص زنده بودن چهره و تطابق تصویر ایجاد شده است. در حال حاضر این سرویس در احراز هویت سجام برای دریافت کد بورسی استفاده می شود و این امکان وجود دارد که در سایر بخش ها بخصوص بخش بانکی و بیمه و خدمات دولت الکترونیک و وقوه قضاییه مانند احراز هویت سامانه ثنا استفاده شود.

دیدگاه‌ها (0)

*
*