همیار اتوماسیون صنعتی

کتاب کاملترین مرجع کاربردی تحلیل سیستم های قدرت با ETAP

Etap-power-station

کتاب کاملترین مرجع کاربردی تحلیل سیستمهای قدرت با ETAP

نوشته مهندس سعید احمدیان

انتشارات نگارنده دانش

با درود خدمت کاربران محترم همیار اتوماسیون صنعتی. در این بخش از مقالات معرفی کتاب های تخصصی به معرفی کتاب مهندس سعید احمدیان درباره تحلیل سیستم های قدرت می پردازیم

پیشگفتار مهندس احمدیان

نرم افزار ETAP یکی از نرم افزارهای قدرتمند و در عین حال انعطاف پذیر در تحلیل سیستمهای قدرت است که بـه کـاربر امکان انجام هر گونه تحلیل لازم را می دهد و میتوان از آن هم برای فهم و درک بهتـر دروس مهندسـی بـرق، گـرایش قدرت، استفاده کرد، و هم با رویکردی صنعتی، پاسخگوی تمامی محاسبات لازم به وسیله یک مهندس طراح، بـرای یـک سیستم قدرت واقعی بود.

به طور کلی این نرم افزار دارای قابلیتهای اجـرای محاسـبات پخـش بـار متعـادل و نامتعـادل و همچنین پخش بار بهینه؛ اجرای محاسبات اتصال کوتاه در استانداردهای مختلف و نیـز محاسـبات تخلیـه قـوس و رسـم نمودارهای مرتبط؛ محاسبات هماهنگی تجهیزات مختلف حفاظتی از قبیل رله ها، فیوزهـا، ریکلوزرهـا و غیـره؛ محاسـبات آنالیز هارمونیکی، اسکن فرکانسی و طراحی فیلترها؛ محاسبات طراحی سیستم زمین، خازن گذاری بهینه و … است .

این کتاب شامل ۹ فصل است که در هر فصل یک تحلیل مخصوص ارائه شده و کاربر پیش از استفاده از نـرم افـزا ، ابتدا با تحلیل و سپس با نحوه پیاده سازی آن آشنا میشود.

  1.  در فصل ۱ ،نرم افزار و بخشهای مختلف آن معرفی شده است.
  2. در فصل ۲ ،عناصر پرکاربرد سیستمهای قدرت و نیز نکات فنی هر المان، ارائه شده و در مورد هر المان سعی شده است تا اطلاعات فنی و کاربردی آن به صورت جدول در اختیار کاربر قرار بگیرد.
  3. در فصل ۳ با نحوه انجـام محاسـبات پخـش بـار متعادل و نامتعادل، سایزینگ کابل ها و ترانسفورماتورها آشنا میشویم.
  4. در فصل ۴ محاسبات اتصال کوتاه و نحوه به دسـت آوردن جریانهای انواع خطاها هم در نرم افزار و هم به صورت دستی و کاربردی و مطـابق بـا اسـتاندارهای ANSI و IEC بیان شده و ضمن توضیح نحوه سایزینگ کلیدهای قدرت، کاربر با نحوه انجـام محاسـبات تخلیـه قـوس (Flash Arc ) و تعیین فواصل مجاز آشنا میشود. در پایان فصل نیز مباحث مربوط به NGR سایزینگ و مقاومت نقطـه نـول بیـان شـده است.
  5. در فصل ۵ با المانهای حفاظتی سیستم قدرت و نحوه پیاده سازی آنها در نرم افـزار آشـنا مـیشـویم و ضـمن بیـان مباحث مربوط به هماهنگی رله ها و فیوزها با یکدیگر در قالب مثال هـای عملـی، تمـامی نکـات مربوطـه را در نـرم افـزار پیاده سازی کرده و هماهنگی را به ازای انواع خطاهای فاز و زمین در نـرم افـزار مـیسـنجیم و تنظیمـات لازم را بـه دسـت می آوریم.
  6.  در فصل ۶ ،راه اندازی موتورها در دو حالت استاتیکی و دینامیکی و نیز مبانی حفاظت موتورها توضیح داده شده و موارد مربوطه را در نرم افزار پیاده سازی کرده ایم.
  7. در فصل ۷ هارمونیک ها و المانهای غیرخطی در سیستم قـدرت توضـیح داده شده و این المانها وبخشهای مختلف آنها را در نرم افزار شرح دادهایم. همچنین در مـورد پخـش بـار هـارمونیکی و طراحی انواع فیلترها توضیحات لازم را ارائه کرده و با ذکر مثال به طراحی فیلترهای هارمونیکی پرداخته ایم؛ در پایـان نیـز مفهوم رزونانس در سیستم قدرت و اسکن فرکانسی معرفی میشود.
  8. در فصل ۸ نحوه اجرای محاسـبات طراحـی سیـستم زمین بیان میشود
  9. و در فصل ۹ نیز یک پروژه نمونه برای انجام تحلیلهای مختلف آمده است.

 در طی مدت نگارش این کتاب، همواره از راهنمایی اساتید و همکاران عزیز بهره جسته ام و برخود لازم می دانم از این بزرگواران مخصوصاً جناب دکتر حسین عسگریان ابیانه، دکتر سید حسین حـسینیان، دکتـر بهـروز وحیـدی و نیـز همکاران محترم در پژوهشگاه نیرو و دوستان عزیزم از جمله مهندس آرش آذرنوش، مهندس داوود فرهمند، مهنـدس پدرام ماجدی فر، مهندس سجاد لک و سرکار خانم مهندس هدی ثامنی تشکر و قدردانی میکنم. در پایان ضمن تشکر از مهندس علی کلانتری مدیر نشر نگارنده دانش و سایر همکاران در انتشارات از جمله جنـاب آقای نادر کثیری و سرکار خانم فاطمه حاتمی و خانم عصمت رمضانی تقدیر و تشکر میکنم

سعید احمدیان

ahmadyan.saeed@yahoo.com

دیدگاه‌ها (0)

*
*