همیار اتوماسیون صنعتی

سوالاتی که در یک مصاحبه شغلی از مهندس ابزاردقیق و اتوماسیون پرسیده میشود

مصاحبه

سوالات مصاحبه استخدامی مهندس ابزاردقیق

 

 

در این مطلب سوالات رایجی که ممکن است یک مهندس برق ابزاردقیق و اتوماسیون در یک مصاحبه شغلی با آن ها مواجه شود را مرور کنیم. جواب ها، جواب های مختصری خواهد بود و سعی بر آن خواهد بود که تا حد امکان جواب های منطقی و از نظر فنی صحیحی باشد. بدیهی است که این مطالب قطعا خالی از اشکال نخواهد بود. بنابراین مایه افتخار است اگر در پاسخ با ما شریک شوید و یا تجربیات خود را برای ما ارسال کنید

یک جواب اشتباه در مصاحبه ابزاردقیق این است که بگویم این دستگاه می تواند ولتاژ ۱ تا ۵ ولت DC را بخواند برای همین مقاومت را سری میکنیم ولی جواب صحیح این است که HART Communicator ها بدلیل مشخصات ساختاری برای برقراری ارتباط علاوه بر منبع تغذیه DC نیازمند یک مقاومت حداقل ۲۳۰ اهم هستند و از آنجا که مقاومت ۲۵۰ اهمی رایج ترین مقاومت نزدیک به این عدد است از آن استفاده میشود. البته شما می توانید مثلا از یک مقاومت ۳۳۰ اهم و یا حتی ۴۷۰ اهمی نیز به صورت سری استفاده کنید و ارتباط برقرار خواهد شد.

pressure switch مثل یک سوییچ الکترونیکی است. وقتی که فشار از set-point تعریف شده عبور کند یک کنتاکت در خروجی تغییر وضعیت خواهد داد معمولا از NO به NC. بنابراین خروج pressure switch ها دیجیتال هستند اما electronic pressure transmitter برای مانیتورینگ میزان فشار به کار میروند و خروجی آن ها آنالوگ خواهد بود معمولا این خروجی از نوع میلی آمپر ۴-۲۰ mA یا ولتاژ DC می باشد

این موضوع توسط یک مولتی متر قابل بررسی است. مولتی متر را در مد اندازه گیری مقاومت قرارداده و اندازه گیری می کنیم . اگر سنسور مربوطه مثلا از نوع PT باشد در حالت عملکرد صحیح باید در دمای اتاق عددی نزدیک به ۱۰۰ را نشان دهد. اگر مقدار مقاومت نزدیک صفر باشد به نظر می آین که سنسور خراب شده باشد.

 

در ابزاردقیق معمولا با تجهیزات SMART و HART برخورد خواهیم کرد. تجهیزات HART خود مثالی از تجهیزات اصلی تر از گروه تجهیزات SMART هستند.کلمه SMART سر واژه عبارت Signal Modulation and Re-ranging Transducer و کلمه HART سر واژه عبارت Highway Addressable Remote Transducer می باشد. این ها پروتکل هایی جهت ارسال اطلاعات دیجیتال روی خطوط انتقال سیگنال آنالوگ هستند.


هر ترانسمیتری که از این دسته باشد ارتباط دو طرفه دیجیتالی را از طریق خط انتقال آنالوگ ارائه میدهد. مفهوم SMART در ابزاردقیق طی دوره های گذشته تغییر یافته است . تصویر زیر می تواند گویای این موضوع باشد. (اطلاعات بیشتر)


از ترمینال تست برای اندازه گیری جریان بدون نیاز به قطع کردن ارتباط استفاده می شود. اگر یک میلی آمپرمتر داشته باشیم
و آن را به موازات دیود روی ترمینال تست قرارداهیم می توانیم جریان را اندازه گیری کنی. از آنجا که مقاومت آمپرمتر کمتر از امپدانس دیود هست مسیر جریان عوض شده و از امپرمتر عبور میکند. با توجه به امپدانس کم دستگاه مولتی متر ، ولتاژ بایاس کافی دو سر دیود نخواهیم داشت و در نتیجه تا زمانی که دستگاه اندازه گیری متصل هست ، مسیر دیودی هدایت نخواهد کرد. با این کار در حقیقت میلی آمپر متر را به صورت سری در مدار قرارداده ایم بدون اینکه ارتباط سیمی قطع گردد

همانطور که می دانید بر اساس ترکیب های ممکن از فلز ها، می توان تعداد متنوعی ترموکوپل تولید کرد. البته به تجربه می توان گفت که نوع های J ، K  و S را بیشتر در صنعت خواهیم دید.  ترموکوپل نوع K رایج ترین ترموکوپل در محیط های صنعتی هستند. به عنوان یک قاعده کلی همیشه از ترموکوپل نوع K استفاده میشود مگر اینکه دلیل خوبی برای استفاده نکردن از آن وجود داشته باشد.


دلیل استفاده از ترموکوپل  نوع K قیمت ارزان  و پوشش محدوده دمایی وسیع ( منهای ۲۰۰ درجه تا مثبت ۱۲۰۰ درجه) در آن هاست. بنابر این از آن ها در کاربرد هایی که دمای بالایی دارند استفاده می شود.


ترموکول های نوع J نیز البته بدلیل قیمت  مناسبشان، در صنعت رایج هستند ولی معمولا در کاربرد هایی با دمای بالاتر از مثبت ۷۶۰ درجه سانتیگراد از ترموکوپل نوع J استفاده نمی شود چون بدلیل اکسید شدن فلز آهن بکار رفته در آن، در دما های بالاتر از ۷۶۰ درجه به طور دایمی از وضعیت کالیبره خارج میشود.
ترمو کوپل نوع S برای اندازه گیری دماهای خیلی بالا مفید است. محدوده دمایی ترموکوپل نوع S از صفر درجه تا حدود مثبت ۱۶۰۰ درجه سانتیگراد می باشد. این ترموکوپل به دلیل استفاده از آلیاژ پلاتین در ساخت آن ، بسیار گرانتر از از نوع J و K هستند


ریر ها در تابلو های کنترلی و برای اجتناب از ایجاد جرقه احتراقی و انفجار زا (spark explosion) در شرایط و محیط های خطرناک (hazardous area) مثل شرایط وجود نشت گاز ، استفاده میشوند. بریر ها جهت اتصال مدارات intrinsically safe به مدارهای non-intrinsically safe استفاده میشود. مدل های قدیمی بریر ها از نوع دیود زنری ساخته میشدند ولی کنون تکنولو‍ژی ساخت آنها به گالوانیک تغییر یافته است.

بریر های Phoenix contact

بریر های pepperl-fuchs

  • Capillary type – موئینگی
  • radar type – رادار
  • ultrasonic – فراصوتى
  • differential pressure method – محاسبه اختلاف فشار
  • capacitive type – خازنی

اینکه چرا از مقدار ۱۵-۳ psi استفاده میشود دلیلش این است که یک استاندارد است. این مقدار بر اساس استاندارد ISA SP7 به شکل گسترده ای در حال استفاده است. البته سالها پیش از ثبت استاندارد برای کنترلر های دما و فشار از ۱۵ psi به عنوان حد بالایی و چندین مقدار متفاوت به عنوان حد پایینی (live Zero ) در نظر گرفته میشد.

اکنون هر سیگنال کنترلی پنوماتیکی با یک حد پایینی ‘elevated’ یا ‘live’ zero’ شروع می شود. علت استفاده از ۳-۱۵ psi range به جای ۱۲-۰ این است که حد پایین فشار از حالت فشار صفر متمایز شود و با توجه به این که اکثر ابزارها از صفر مدرج شده اند، امکان اندازه گیری فشارهای منفی نیز به وجود آید. دلیل دیگر این است که در حرکت تجهیزات پنوماتیکی مقدار نسبی از پسماند و نیز اصطکاک داخلی وجود دارد که این عوامل سبب کارکرد غیرخطی در فشار پایین تر از ۳ psi میگردد. بنابر این حد پایین در استاندارد به میزان ۳ psi در نظر گرفته شده است.

PSI مخفف عبارت Per Square Inch واحد انداره گیری فشار می باشد.

مشکلی که RTD های دو سیمه دارند این است که در شرایطی که فاصله محل نصب سنسور RTD تا محل اندازه گیری سیگنال نسبتا زیاد باشد ، ناچار به استفاده از سیم های رابط خواهیم بود. در چنین حالتی دیگر میزان افزایش مقامت ناشی از سیم های رابط مشخص نیست و تجهیز اندازه گیر نمی تواند بین مقاومت RTD و مقاومت سیم های رابط تفاوتی قائل شود. و در نتیجه اندازه گیری دچار خطا خواهد شد. بنابراین به منظور جبران سازی تائیر سیم های رابط  که در حقیقت مقداری مقاومت به مقاومت المان RTD اضافه کرده اند، از یک رشته سیم سوم در RTD استفاده می شود که این رشته سیم سوم موازی با یکی دیگر از رشته سیم هاست.

فرآیند loop checking  یکی از فعالیت های اصلی مرحله پیش راه اندازی در پلنت های صنعتی بشمار میرود. فرآیند تست لوپ در دو مرحله انجام میپذیرد : Cold Loop Check و  Hot loop check

CLC – Cold Loop Check

در این مرحله ، هدف بررسی صحت وایرینگ از ترمینال های داخل تابلوهای کنترل به تجهیزات ابزاردقیق نصب شده در فیلد خواهد بود. اصولا کابل کشی در فیلد از تجهیز ابزاردقیق شروع میشود و پس از عبور جانکشن باکس ها و ترمینال های مارشالینگ، به ترمینال بلاک های داخل تابلو کنترل می رسد.این تست را cold مینامند چون در حین انجام آن، پاور درون سیم ها ارتباطی تزریق نمی گردد.  مالتیمتر (Multimeter ) از ابزار های مورد استفاده در این تست میباشد.

HLC – Hot loop Check

پس از انجام موفق مرحله تست cold loop نوبت به این مرحله می رسد. در این مرحله باید برای هر کدام از I/O ها تست hot loop انجام شود. هدف اصلی این مرحله تایید اتصال صحیح و بدون خطا هر instrument  به PLC یا DCS و مطابقت آن با طراحی می باشد. در این روش عملکرد تمام لوپ به وسیله شبیه سازی سیگنال ناشی از PLC یا DCS تست میشود و می تواند شامل امور زیر باشد

  • Calibration range
  • Activation of inputs / outputs / Field switches / Solenoids
  • PLC/DCS register updates
  • SCADA updates

این تست را Hot می نامند چون در حین انجام آن، پاور به سیم های ارتباطی تزریق میگردد. از ابزار های مورد استفاده در این تست می توان به signal simulator/generator, calibrators اشاره کرد.

فرآیند تست داغ لوپ برای تمام انواع لوپ ها از جمله digital input, digital ouput, flow,RTDs,Transmitters 4/20 mA or 0/10 V  و غیره قابل انجام است. ضمن اینکه حتی توسط کالیبراتور های فشار یا پمپ های دستی می توان pressure transmitter loop را شبیه سازی کرده و فیدبک های دریافتی در کنترلر را چک نمود.

یکی از فعالیت های رایج در پلنت های صنعتی اندازه گیری میزان Vibration (ویبره / لرزش / ارتعاش) تجهیزات دوار مثل موتور ها یا فن ها است. دو روش برای اندازه میزان لرزش وجود دارد :

۱- اندازه گیری به روش seismic

۲- اندازه گیری به روش Probe

Seismic Vibration method

در روش اندازه گیری ارتعاش Seismic ، میزان لرزش از طریق مانیتور کردن بدنه تجهیز محاسبه مشود

Probe Vibration Method

در روش اندازه گیری ارتعاش Probe ، میان لرزش از طریق مانیتور کردن یاطاقان / شفت کوپلینگ تجهیز دوار محسابه میشود. در صنایع بیشتر از روش Probe استفاده میشود. سنسورهای  پروب به دو فرم تماسی و غیره تماسی دسته بندی می شوند. در مدل پروب تماسی،  سنسور به بدنه چسبیده است ، از این سنسورها بیشتر برای اندازه گیری سرعت و شتاب استفاده می شود. سنسورهای غیره تماسی (سنسورهای Eddy Current ) بر اساس جریان گردابی کار می کنند و برای اندازه گیری Gap استفاده می شوند. البته مدل های غیر تماسی لیزری نیز وجود دارند.

سنسور های پروب همچنین به دو نوع radial و axial تقسیم میشوند. سنسور radial probe در مرکز shaft استفاده میشود در حالی که سنسور axial probe به موازات شفت نصب میشود.

البته روش های دیگری نیز برای مانیتور کردن میزان لرزش وجود دارد، استفاده از قلم ( vibration pen ) ها یا حتی وایبریشن میتر (  vibration meter ) نیز از این روش ها هستند.

معمولا روی تجهیزات صنعتی ، انواع certificate های دریافت شده آن تجهیز با حروف مخفف ذکر میشود. یک مهندس ابزاردقیق باید بر حسب نوع محیطی که در آن کار می کند با این عبارات آشنا باشد. مثلا در مورد این سئوال می توان چنین جواب داد که:

EEX بیانگر استاندارد اروپایی برای تجهیزات ضد انفجار  EX است ( EX Explosion Proof ) و مفهومش این است که تجهیز مذکور  در محیط هایی با احتمال وقوع انفجار ، می تواند استفاده شود.

IA/IIC بیانگر قابلیت استفاده از این تجهیز در محیط هایی شامل گاز های گروه methane ، propane، petrol است و IIC  محیط های شامل Hydrogen, acetylene, carbon disulphide می باشد.

T6 بیانگر کلاس دمایی قابل استفاده تجهیز است که در این مثال T6 یعنی کلاس دمایی این تجهیز ۸۵ درجه سانتیگراد است.

همانطور که قبلا هم گفتیم،ترموکوپل نوع K رابج ترین سنسور دمایی مورد استفاده در صنعت است. وقتی در محیط صنعتی  قصد یافتن دمای تقریبی نشان داده شده توسط ترموکوپل نوع K را از طریق اندازه گیری خروجی میلی ولت mV تروکوپل داشته باشیم، روش ساده ای وجود دارد که خیلی دقیق نیست ولی می توان با آن حدود دما را بدست آورد.

دمای ترموکوپل نوع K مساوی است با ولتاژ خروجی mV اندازه گیری شده ضرب در عدد ۲۵  بعلاوه دمای محیط

مثلا اگر ترموکوپل در خروجی ۳۰ میلی ولت را نشان دهد دمای اندازه گیری شده عبارت است از:

۳۰*۲۵ = ۷۵۰+دمای محیط (فرض میکنیم ۲۵ درجه سانتیگراد)  = ۷۷۵ درجه

دلیل تقریبی بودن این روش این است که ما پارامتر رفرنس cold junction compensation در نظر نمی گیریم که می تواند کمی تاثیر گذار باشد. البته این روش برای نوع K کاربرد دارد و برای انواع دیگر ترموکوپل ها قابل استفاده نیست.

برای محاسبه دمای ترموکوپل از روی میلی ولت و یا برعکس شرکت FLUKE ابزار های جالب و کارآمدی را روی سایت خود گذاشته است که پیشنهاد می شود استفاده کنید

https://us.flukecal.com/Thermocouple-Temperature-Calculator

مگر (میگر ) وسیله ای است که برای تست مقاومت عایقی کابل ها و تجهیزات برقی استفاده می شود. نام این تجهیز از روی نام اولین شرکت سازنده آن یعنی کمپانی megger همه گیر شده است. در واقع megger  وسیله ای است که ولتاژ مستقیم بالایی ( DC high voltage ) را جهت تست مقاوم عایقی، کنترل عایقی کابل در موارد اتصال زمین و غیره تولید می کند. در برخی از این تجهیزات، ولتاژ اندازه گیری به ۳۰KV نیز می رسد. ولتاژ معمول این دستگاهها ، بین ۱۰۰ ولت تا ۱۰ کیلو ولت است.

هدف اصلی در تست مگر اندازه گیری مقاومت عایقی بین سیم پیچ ها (windings ) و زمین (ground ) و یا بین دو winding می باشد. مقاومت اندازه گیری شده توسط این تجهیزات در حد مگا اهم می باشد. طول زمانی تست ولتاژی باید یک دقیقه باشد. معمولا برخی شرکت های تولید کننده اطلاعاتی در مورد تست مگر تجهیزاتشان ارائه میکنند. در صورت نبود چنین اطلاعاتی می توان از جدول زیر استفاده کرد.

Transformer Insulation Resistance Acceptance Testing

Winding Insulation Class, kV Insulation Resistance, MΩ
۱٫۲ ۶۰۰
۲٫۵ ۱۰۰۰
۵٫۰ ۱۵۰۰
۸٫۷ ۲۰۰۰
۱۵ ۳۰۰۰

مشاهده محصولات تولید شده جهت تست مگر توسط Megger

قبل از جواب این سوال ابتدا بهتر است کمی درباره شیر های سلونوئیدی توضیح بدهم، سولونوئید ولو  یک نوع شیر الکترومکانیکی است برای  قطع و وصل مسیر مایعات و گازها در صنعت استفاده می شود. سولونوئید انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی جهت باز یا بستن یک شیر تبدیل می کند. این نوع از ولو ها از طریق جریان برق وارد شده به بوبین آن ، عمل قطع و یا وصل جریان سیال را انجام می دهد. یک سولونوئید ولو از دو قسمت اصلی بدنه (شیر اصلی) و سولونوئید( بوبین) تشکیل شده است .

شیر سلونوییدی

برای تامین جریان راه انداز کافی جهت باز و بسته کردن شیر های سلونوئیدی از ابزاری به نام solenoid valve driver در صنعت اتوماسیون استفاده می شود. درایور های سلونوئیدی توسط بسیاری از شرکت های اتوماسیون صنعتی برای استفاده در محیط های نرمال و یا محیط های خطرناک تولید می شوند. به دلیل سرعت و دقت بالای شیر های سلونوییدی، در صنایع نفت گاز کشورمان به وفور از آنها استفاده میشود و به طبع در اغلب تابلو های کنتری، جهت درایو کردن این تجهیزات از درایور های سولنوییدی استفاده می شود.

در صنایع نفت و گاز ما معمولا از درایو های سلونوییدی EX ( بریر های خروجی دیجیتال – Digital Output Signal Barrier  ) استفاده می شود. از نمونه های رایج می توان به محصول D5048S ( ساخت شرکت G.M ) ، محصول MACX MCR-EX-SL-SD ( ساخت شرکت phoenix contact )  و یا محصول KFD2-SL2-Ex1  (ساخت شرکت pepperl-fuchs ) اشاره کرد.

فرآیند های متعددی در صنعت وجود دارد که اندازه گیری دمای آنها یک امر ضروری است مثل اندازه گیری دمای کوره های القایی و غیره که عدم کنترل دمای تجهیزات می تواند موجب خسارت های جبران ناپذیری شود. در چنین فرآیند هایی به دلیل بالا بودن دمای فرآیند ( بیش از ۱۵۰۰ درجه ) نمی توان از تجهیزات اندازه گیر دما با تماس مستقیم استفاده کرد چون که قرار دادن تجهیزات در چنین دمایی سبب ذوب شدن یا خراب شدن آنها خواهد شد.

در مواردی که تماس سنسور دما با پروسه امکان پذیر نیست مثل وقتی که پروسه متحرک باشد و یا دمای آن خیلی بالا باشد و یا هنگامی که فرآیند دارای مواد مخرب و زیان آور است از پیرومتر برای اندازه گیری دمای سطح اجسام استفاده می شود. پیرو متر ها در دو نوع نوری (optical pyrometer ) و تشعشعی ( radiation pyrometer ) وجود دارند.

پیرومترهای نوری،  معمولا رایج تر هستند و با نام  disappearing filament نیز شناخته می شوند. در پیرومتر optical ، درخشندگی فیلامان لامپ (electrically heated metal wire ) پیرومتر توسط اپراتور با تغییر جریان گذرنده از آن تغییر میکند. از طریق چشمی پیرومتر هم جسم داغ و هم فیلامان لامپ قابل رویت هستند . وقتی که درخشندگی فیلمان با جسم گرم یکی شد فیلامان نامرئی میشود و از طریق جریان برق گذرنده از فیلامان ، دمای جسم گرم اندازه گیری می شود. معمولا ماکزیمم دمای قابل اندازه گیری با پیرومتر ها حدود ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ درجه سانتیگراد میباشد البته پیرو متر فقط برای اندازه گیری دما های بالا نیست و گاهی اوقات می توان از آن برای اندازه گیری دماهای پایین تر نیز استفاده کرد.

در پیرو متر های تشعشعی، دمای جسم از روی شدت نور تابیده شده از آن در گستره باریکی از طول موج‌ها تخمین زده می‌شود. این ابزار ها از سنسور های مادون قرمز ( infrared ) جهت اندازه گیری دما استفاده می کنند.پارامترهای مهم در انتخاب یک سنسور مادون قرمز عبارتند از :

  • رنج دمایی
  • قابلت تابش نور : ثابت ( ۰٫۹۵) یا قابل تنظیم (۰٫۱ تا ۰٫۹۹)
  • مدل های تفنگی یا جیبی

یکی از قدیمی ترین شرکت های سازنده پیرومتر در جهان شرکت آمریکایی Pyrometer است که ۸۰ سال قبل تولید این تجهیزات را شروع کرده است. هم اکنون محصولات شرکتهای معروفی مثل شرکت های آمریکاییRaytek   و Fluke  و شرکت آلمانی keller  در بازار های اتوماسیون صنعتی شناخته شده تر هستند.

به طور کلی کابل شیلد دار به کابلی گفته می شود که شامل لایه محافظ داخلی باشد. هدف از شیلد دار کردن کابل ها محفظت اطلاعات جاری در کابل ها در برابر تداخلات الکتریکی و  مکانیکی است. کابل های ابزار دقیق برای انتقال سیگنال های آنالوگ و دیجیتال در صنعت استفاده می شوند و اگر این کابل ها داری شیلد نباشند وقتی که در مجاورت کابل های پاور و یا نویز های الکتریکی قرار  گیرند، نمی توانند پارامترهای صحیح را منتقل کنند و سیگنال های دریافتی ممکن است دارای خطا و اعوجاج باشد. در صورت به کارگیری اسکرین (شیلد)، مدار انتقال در برابر تداخلات مغناطیسی بیرونی محافظت میشود . شما می توانید انواع کابل های ابزار دقیق ، پاور و یا شبکه (کواکسیال) در به صورت شیلد دار در بازار ببینید.

کابل های شیلد دار دارای انواع مختلفی می باشند که هر نوع آن برای کاربرد های خاصی استفاده می شود.  یکی از مشخصات کابل ابزار دقیق تابیده بودن زوجها در فواصل معین و با انحنای مشخص میباشد.  مثلا برای سیستم های دیجیتال جهت ارتباط بین سولنوئید ها (شیر های برقی) از کابل های ابزاردقیق نوع کلی آن ( Overall screen)بیشتر استفاده می شود. شیلد کلی کابل قادر است آن را در برابر نویز های خارجی محافظت نماید. همچنین برای سیستم های آنالوگ ( جریانی mA یا ولتاژی mV )، کابل هایی از نوع شیلددار زوجی و کلی  (Individual & Overall screen) استفاده میشود. شیلد زوجی کابل موجب تضعیف همشنوایی بین زوج رشته ها می گردد.جنس شیلد (اسکرین ) برای کابلهای دارای اسکرین زوجی ، به صورت سیم ارت قلع اندود ، فویل آلومینیم و نوار پلی استر  می باشد. در کشور ما شرکت های بسیاری اقدام به تولید کابل های ابزاردقیق می کنند. 

موتورهای سه فاز در شبکه سه فاز به دو روش سیم بندی می شوند : روش ستاره یا روش مثلث.

هر یک از روش های سربندی دارای مزیت های خود است. در تصویر شکل زیر نحوه سربندی تخته کلم موتور برای حالت های ستاره و مثلث نمایش داده شده است.

سربندی ستاره

در موتورهای قدرتی (توان های بالای ۱۰HP  یا ۷KW) به خاطر اینکه موتور در لحظه راه اندازی جریانی چند برابر جریان نامی خود  از شبکه سه فاز می کشد،  برای راه اندازی ابتدا موتور به صورت ستاره روشن می کنند (در حالت ستاره جریان تقریبا ۱/۳ جریان مثلث هست ) سپس بعد از مدتی که موتور به دور نامی خود رسید انرا به صورت مثلث راه اندازی می کنند.  این روش راه اندازی را ستاره-مثلث می نامند.

البته توان کاری موتور در هر دو حالت سربندی ستاره و یا مثلث یکسان می باشد. بنابراین نمی توان گفت کدام روش سربندی بر دیگری ترجیح دارد ولی وقتی از درایو های فرکانسی ( VFD ) جهت کنترل دور موتور استفاده می کنیم روش سربندی ستاره ( Star ) دارای ارجحیت است.

قبل از اینکه در مورد عیب یابی Load cell توضیح بدهم با یک تعریف از این تجهیز شروع می کنم. لودسل، یک حسگر وزنی است که در سیستم های توزین، باسکول ، اندازه‌‌گیری نیرو و  اندازه‌گیری کشش کابل ها در کارخانجات استفاده میشود. این سنسور تغییرات وزن را بر اساس تغییرات ولتاژ ناشی وزن بار وارده حس کرده و آن را به سیستم کنترل یا نمایشگر الکترونیکی منتقل میکند. لودسل ها دارای انواع مختلف فشاری، لودسل کششی و لودسل خمشی هستند. لودسل شامل یک هسته فلزی (از آلیاژ خاص) و تعدادی strain gauge (مجموعه ای از مقاومت های الکتریکی یا تنش سنج) است که در اثر اعمال نیرو تغییر شکل می‌یابد اما پس از برداشتن نیرو به حالت اولیه خود برمی‌گردد . میزان برگشت‌پذیری، تعیین کننده کیفیت ،دقت و دوام لودسل است.


شرکت معتبر HBM
  که یکی از لیدر های بازار loadcell در دنیاست ویدئویی تهیه کرده است که در آن نحوه تست عملکرد این تجهیز را نشاه می دهد. ما این ویدئو را در کانال ویدئویی خودمان آپلود کرده ایم و در زیر قابل مشاهده خواهد بود.

همچنین انواع لودسل های ساخت شرکت HBM را می توانید در این صفحه از سایت شرکت سازندهمشاهده کنید.

دیدگاه‌ها (11)

*
*

    علی مهمان 20 آذر 1401 پاسخ

    احسنت عالی بود

    حسین مهمان 17 اسفند 1400 پاسخ

    سلام و خسته نباشی
    کلاس های آموزشی ابزار دقیق شما قبل از عید برگذار میشه؟
    این کلاس ها حضوری هستن یا انلاینی؟

      مهدی رشتوئی مدیر کل 18 اسفند 1400

      سلام بر شما، ما دوره آموزش ابزاردقیق نداریم، ولی دوره ابزاردقیق جناب مهندس لطفی از سایت نماتک مورد تایید ما هست و پیشنهاد میکنم این دوره رو تهیه کنید.

    مهرداد مهمان 28 خرداد 1399 پاسخ

    ممنونم از سوالات بسیار خوبتون عالی بوود

    علی مهمان 29 آذر 1397 پاسخ

    واقعا عالی بود خیلی بدردم خورد

      مهدی رشتوئی مدیر کل 29 آذر 1397

      خوشحالم که کارتون اومد. پیروز باشید

    قند بالا مهمان 18 خرداد 1397 پاسخ

    سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین

    معنی کلمه مهمان 4 دی 1395 پاسخ

    با تشکر از مطلب خوبتون

      سلمان مهمان 5 آبان 1399

      ممنون عالی بود

    سایبان مهمان 14 آذر 1395 پاسخ

    ممنون مطلب خیلی خوبی بود

    ترجمه کلمه مهمان 1 آبان 1395 پاسخ

    ممنون با تشکر